Som Isabella skrev købte vi billetter (323$ – ca. 1650 dkr.) til at kunne af og på busserne i 3 dage og samtidig adgang til (+ andre ting) “Damen med isvaflen” – bedre kendt som Frihedsgudinden.
Hende besøgte vi i går – efter at vi var kommet igennem et sikkerhedscheck, der er en helt på højde med det man kommer igennem, når man skal flyve. Vi slap dog igennem og stod ellers som sild(!) i en tønde på færgen over til Liberty Island. Sikke en udsigt over Manhanttan. Det tog vi kun et par millioner billeder af – sammen med alle de andre…

Da vi kom derover, var vi glade for at vi havde været ALT for langsomme til at søge om at komme op i kronen, eller havde købt billetter til at komme op på soklen – der skulle man selvfølgelig igennem endnu et sikkerhedscheck og det så ud til at tage meget lang tid.

Vi fik taget de obligatoriske billeder – også for en hel masse andre – Henrik og jeg må se meget ærlige ud – i hvert fald bliver vi tit spurgt om vi vil tage billeder af folk – og det gør vi jo gerne.

Efter ikke at være gået amok i souvenirbutikken tog vi færgen tilbage til New York- den stoppede godt nok ved Ellis Island (der, hvor immigranterne blev taget imod og undersøgt, når de kom til Amerika) – men vi valgte det fra. Frokosten var vigtigere;-)
Den blev indtaget på Burger King – stor kulinarisk oplevelse – især når de bruger vandhanevand til deres Pepsi – Diet Pepsi – nu med klorsmag.

Fordelen ved den Burger King var at den lå lige ved Ground Zero.

Ground Zero er et ufatteligt stort område, det vidste vi jo godt, men at se det med egne øjne..
Vi besøgte også det lille museum, der netop er åbnet, og der blev jeg altså lidt tudefjæs at se og høre folks egne beretninger og se “effekter” fra stedet. Der var også en lille butik, men da overskuddet går ubetinget til opførslen af et mindested synes vi godt vi kunne købe lidt der. Det blev til et par armbånd, en t-shirt og en baseball. Resten af sedlen donerede vi til stedet – nu håber vi de bruger de 16.42$ med omhu.

Derefter tog vi bussen hjem – da vi havde fundet den altså, og efter et hvil på hotellet tog vi en tur i Central Park.

Det var begyndt at at blive mørkt og eftersom jeg har set for mange CSI-serier, valgte vi at vende om ret hurtigt og tage turen i morgen i dagslys.

I morgen (i dag) begynder turen i Empire State Building, Henrik har lige læst at en eller anden har løbet derop (kun til 86. etage) på 9 minutter og 33 sekunder – jeg tror vi tager elevatoren…