Efter museet tog vi bussen rundt om Central Park, lige med en afstikker til Harlem. Der er stor forskel på de guider, der er ombord på busserne, vi har været udsat for “wannabe”NYPD’s og “wannabe” stand-up’ere, guider, der synger så snart de selv synes det falder HELT naturligt ind i den historie, de er i gang med at fortælle, og det falder helt naturligt rigtig mange gange.

Det bliver en stor dag, når jeg kan lære at holde min mund, men efter at to passagerer på bussen røg (det er strengt forbudt i den åbne dobbeltdækker!), stjal guidens regnslag og så ovenikøbet talte så højt sammen, at vi faktisk ikke kunne høre, hvad guiden sagde, blev jeg simpelthen nødt til at sige noget til dem – især da kvindemennesket lige havde afbrudt guiden for at høre, om han vidste hvad der skete i Central Park lige ved det telt vi passerede. Så vendte jeg mig om på mit bedste engelske og sagde at det havde han faktisk lige fortalt, så hvis de ville være så venlige at holde deres mund, og ikke bavle henover (bavle med håndtegn, der vist er internationalt, de forstod det vidst!) så ville vi andre være glade. Det blev guiden også, jeg fik en ven for livet, og han sagde at sådan havde de været på hele turen. Jeg er sikker på at det beror på en tilfældighed at de stod af ved næste stop….

Vi spiste middag på en rigtig dejlig restaurant, hvor de serverede grøntsager, ikke de obligatoriske french fries (nej, Isabella, det er ikke grøntsager, selvom det står på t-shirts fra GAP). Vi sad på en tagterrasses med udsigt til en stor vej, hvor der ofte var udrykning.

Hold da helt ferie, hvor amerikanerne ikke respekterer blå blink, de flytter overhovedet ikke deres biler så brandvæsen, ambulancer eller politi kan komme frem. Min teori er, at de har fået kørekort så tidligt, og har så store parkeringspladser, hvor de ikke behøver at afstandsbedømme, at de simpelthen ikke kan se, at der er plads nok til at køre lidt ud til siden.

På grund af klimamødet er byen er fyldt med politibetjente og FBI -øhhh, det sidste digter vi – store mænd i jakkesæt, solbriller og ørebøffer, det er da FBI, er det ikke? Måske skulle vi til at skære lidt ned på CSI-forbruget? Der kommer ellers en helt ny serie, NCSI fra Los Angeles, den havde premiere i tirsdags…